Små virksomheder prøver som udgangspunkt at holde deres omkostninger så langt nede som overhovedet muligt. Der er flere måder at gøre det på, og den nemmeste måde er nok at starte med at kigge på virksomhedens abonnementer.
Hvis du allerede kan identificere nogle ting med det samme, som du betaler for, men ikke bruger, så afmeld det lige med det samme. Selv om man ikke bruger sit regnskabsprogram så ofte, så er det nok ikke en god idé at afmelde det, fordi du har brug for det, og du skal lave et regnskab. Man kunne dog overveje, om man ikke skulle finde et billigt eller et gratis regnskabsprogram til virksomheden i stedet for at betale for et dyrt et.
Det store spørgsmål
Spørgsmålet er så bare hvilket af de populære regnskabsprogrammer man skal vælge til sin lille virksomhed. Egentlig er det bare et spørgsmål om behov og kendskab til de forskellige processer. Først starter man selvfølgelig med brugervenlighed. Vil du hellere have mere funktionalitet, men mindre brugervenlighed eller mere brugervenlighed på bekostning af funktionaliteten? Når vi snakker om funktionalitet, så er det “ekstra” ting som ikke er krævet af et regnskabsprogram til små virksomheder.
De ekstra funktioner
Man kan sige, at de gratis programmer har alle de absolut nødvendige ting, og så kan man købe sig til ekstra features og alt muligt andet. Abonnementerne er ikke så dyre igen, men det er alligevel irriterende at skulle betale for noget, man ikke bruger.
Som den ovenstående hjemmeside skriver, så er de der “ekstra” funktioner blot ting der gør livet nemmere for dig, hvis du skal bogføre det hele selv. Et meget konkret eksempel kunne være API-integrationer. Dem får du jo ikke adgang til, hvis ikke du betaler for et abonnement. På den anden side er det måske heller ikke det vigtigste for dig, hvis du alligevel ikke har så forfærdig mange transaktioner hver måned. Man skal sætte fordelene op mod ulemperne.