Blog

Gode råd til indretning af børneværelset

Med alle de nye sociale medier, hvor det rigtig meget er billeder det hele, er der trådt en ny trend ind i børneværelset. Det skal være bygget efter mors behov selviscenesættelse og likes på Instagram eller Facebook.

Det har skabt en bølge af nye trends, med wallstickers, natlamper skåret i figurer, malede vægge i alverdens farver og ting hængende ned fra loftet i alle afskygninger.

Børneværelset er blevet moderigtig

Det er jo ikke en skidt ting – for der bliver indrettet flotte børneværelser og gjort ordentligt rent hele tiden. Bo Bedre magasinet kunne jo komme på uanmeldt besøg.

Det er ikke lige meget om der står Leander eller Sebra på siden af tremmesengen eller om junior sengetøjet er fra Konges Sløjd eller Liewood. Det er i hvert fald ikke fra Bilka eller Jysk – det er dynen indeni måske, for den kan du ikke se på billeder alligevel.

Skal du have den rigtige indretning af børneværelset – så skal du måske også prøve at kigge på barnets behov. Det har behov for at rode. Det skal kunne have det sjovt på sit værelse. Det skal kunne lege med sine ting.

Jeg har endnu til gode at møde det barn, som bare har siddet på gulvet og kigget på den flotte luftballon uro eller børnelampe skåret ud som en ræv. De står nok heller ikke bare og kigger på wallstickeren der har forvandlet væggen til en stjernehimmel.

Det er alt sammen fint at indrette børneværelset efter moderens ønske – men husk nu, at lade barnet lege på værelset. Lad det rode, lad det støve og gør det nemt for dem at nå sit legetøj. Det skal ikke gemmes væk – for så bliver det glemt. Og så ender det med at det er ipadden der trækker mere, for barnet glemmer, at der rent faktisk findes legetøj, som man kan lege med – med hænderne.

Det bedste råd til indretningen er – gør det for barnets skyld.

Skriv et svar