Blog

Faldende priser på solcelleanlæg får danskerne til at overveje solcelleanlæg med batteri

De seneste år har priserne på solcelleanlæg været støt faldende, og det har gjort teknologien mere tilgængelig for danske boligejere. Samtidig er interessen for solcelleanlæg med batteri stigende, da denne kombination giver mulighed for at lagre overskydende solenergi og bruge den på tidspunkter, hvor solen ikke skinner. Det gør investeringen i solceller endnu mere attraktiv.

Priserne falder på solcelleanlæg

Tidligere har omkostningerne ved solcelleanlæg afskrækket mange fra at investere i dem, men nu er billedet ved at ændre sig. Teknologiske fremskridt og større konkurrence på markedet har ført til, at prisen på et standard solcelleanlæg uden batteri er faldet markant. Mange danskere vælger derfor nu at investere i solceller som en langsigtet løsning for både økonomi og miljø.

Hvorfor overveje et hybrid solcelleanlæg?

Et hybrid solcelleanlæg kombinerer solceller med et batterilagringssystem, der kan opbevare den producerede strøm til senere brug. Dette betyder, at du kan udnytte din egenproducerede energi om aftenen eller på dage, hvor solen ikke skinner. Uden et batteri vil den overskydende strøm blive sendt tilbage til elnettet, ofte til en lav pris, hvilket gør batteriløsningen mere økonomisk fordelagtig på sigt. Batteriets evne til at sikre selvforsyning gør det attraktivt for mange boligejere, der ønsker at blive mindre afhængige af det svingende elmarked.

Hvad koster et hybrid solcelleanlæg?

Prisen på et hybrid solcelleanlæg varierer afhængigt af størrelsen og kapaciteten på både solcelleanlægget og batteriet. For et solcelleanlæg med en kapacitet på 5-10 kW, kan prisen ligge mellem 100.000 og 150.000 kr., mens et batteri til lagring af energi typisk koster yderligere 30.000 til 50.000 kr. Prisen afhænger af faktorer som batteriets kapacitet og type, samt om anlægget kræver tilpasninger i installationen.

Med disse priser er det klart, at tilbagebetalingstiden for hybridanlæg er længere end for traditionelle solcelleanlæg uden batteri, men den stigende pris på el gør investeringen mere attraktiv. Desuden er der mulighed for at få støtte eller tilskud til grønne energiløsninger, hvilket kan reducere de samlede omkostninger ved at installere et hybrid solcelleanlæg.

Fordele ved hybrid solcelleanlæg

  1. Maksimal udnyttelse af solenergi: Med et batteri kan du lagre overskudsstrøm, så du kan bruge din egenproducerede energi, når der er mest brug for det.
  2. Lavere elregning: Ved at være mindre afhængig af elnettet kan du reducere dine månedlige udgifter til strøm.
  3. Øget selvforsyning: Hybridanlæg giver større energiuafhængighed, hvilket kan være en fordel i tider med stigende elpriser.
  4. Miljøfordele: Med et hybridanlæg kan du i endnu højere grad bidrage til den grønne omstilling ved at optimere din brug af vedvarende energi.

Faldende priser på både solcelleanlæg og batterier gør, at flere og flere danskere nu overvejer at investere i hybridanlæg. Det er en løsning, der ikke kun sikrer økonomiske besparelser, men også gør det muligt at bidrage til en mere bæredygtig fremtid.

Skriv et svar